Team Equos Sanos 2020

Här kan ni se mitt team för 2020 som består av:
Häst dressyrdomare Sofia Lindblad
Häst hoppning Alva Wimmersjö
Häst hoppning Elina Borgelsson
Häst hoppning Amanda Sjönnerhem

Häst fälttävlan Saga Wetterqvist
Ponny hoppning Tindra Svensson
Ponny fälttävlan Julia Wetterqvist

Ponny dressyr Linnéa Svensson
  • Alva i nya teamloggan.
    Alva Wimmersjö High fever. Alva i nya teamloggan.

Ord från mina sponsor ryttare!

Alva Wimmersjö
"Jag heter Alva och är 20 år gammal. Jag har ridit hela mitt och haft många olika ponnyer och hästar. Förutom mina egna hästar som jag tävlar i hoppning så rider jag även andras hästar, både i utbildningssyfte och till försäljning.

När jag var yngre så hade vi lite då och då småproblem med hästarna. Det kunde vara en sadel eller ett träns som tryckte på en svag punkt och gav obehag. Eller att en ponny var lite stel i ena sidan och blev väldigt svår att rida. Under mitten av 2015 så började min bästa tävlingsponny att stanna på hinder och det gjorde att vi kollade upp henne direkt. Olika veterinärer tyckte att hon såg bra ut och hon var aldrig halt. Då kontaktade vi Johannes från Equos Sanos och bad honom kolla på ponnyn. Han ansåg att det var början på en gaffelbandsskada i ena frambenet, vilket vi tyckte lät mycket märkligt. Ponnyn var ju inte halt och hade inte visat några symptom på benet. Vi fortsatte att utreda henne med ny veterinär och efter totalt 4 månader visade det sig att hon hade just en gaffelbandsskada. Det hade alltså Johannes sett flera månader tidigare men vi var tveksamma och trodde inte på det då. Sedan dess har Johannes alltid fått göra första undersökningen när något inte varit som vanligt med en häst. Och han har alltid rätt. Det kan vara allt från en sadel som klämmer, till att hästen snubblat i hagen och slagit i en muskel. Vissa gånger är det bara träningsvärk och ibland är det jag som ridit hästen snett utan att veta om det. Då kan jag få hjälp med att även rätta till min egen kropp.

De senaste åren har Johannes regelbundet kollat igenom mina hästar, vilket är en enorm trygghet. Jag har inte längre de där småproblemen tack vare att Johannes alltid gör noga undersökningar och behandlar på rätt sätt vid behov. "

Tindra Svensson
"Mitt namn är Tindra Svensson och jag är 17 år. Jag går första året på gymnasiet i Osby och jag lägger all min fritid på hästarna. Jag har ridit i princip hela mitt liv och alltid älskat hästar. Jag har en egen d-ponny som jag tränar och tävlar och sen rider jag min tränares storhäst. Johannes har hjälpt oss i flera år och om något känns fel, kan han alltid hitta problemet och lösa det. Det känns skönt att kunna ringa Johannes när som helst och veta att han alltid ställer upp. Det känns tryggt att låta Johannes behandla mina hästar då jag vet att han är väldigt kunnig inom sitt yrke."

Sofia Lindblad
"Sofia Lindblad heter jag, är 37 år och dressyrdomare, tränare och då o då tar jag emot och utbildar även andras hästar. Anledningen till att jag sökte Equos Sanos hjälp första gången är min stora, 181 höga Magnifique AG. Pga av henne storlek var det inte lätt att stärka upp hennes kropp utan att också slita på den. Så får att hjälpa henne så mycket som möjligt sökte jag efter någon som hade många ”verktyg i sin låda” och tänkte lite utanför boxen. Jag hade för några år sen kommit i kontakt med Johannes genom en elevs hästägare, och hade då blivit intresserad av Johannes sätt att gå igenom hästarna och kunna hitta problemen. Jag är övertygad om att Magnifique inte funnits kvar i livet utan Johannes hjälp. Numera är Johannes kontroller mitt sätt att verkligen veta att träningen och utrustningen är rätt för mina hästar. Jag ser också stora förändringar på många av mina elevers hästar, oftast efter bara en behandling!"